Adjan ja Ompun viisikko syntyi 14.1.2011    -   kaikki pennut varattu

Omppusatona 3 narttua ja 2 urosta

'''

Adja ja vastasyntyneet

Pennut olivat varsin kookkaita: ensimmäisenä pakkasyöhön rynnisti musta vaalein merkein poika 422g. Seuraavaksi parkki poika 435g. Mustat tytöt 390g ja 355g sekä viimeisenä yöhön putkahtanut parkki tyttö 409g.

Musta poika kookkaana aiheutti meille avustajille ylimääräisiä sydämentykytyksiä ja päättikin sitten syntyä vasta eläinlääkärin valvovan silmän alla kuten kaksi seuraavaa sisarustaankin. Loput syntyivät sitten omassa pentulaatikossa. Eläinlääkärille päätimme lähteä näyttäytymään, kun supistukset eivät vaan alkaneet kotikonsteisteilla - ei ulko- eikä sisäjuoksutuksella eikä avustuksella ja aikaa kului... mutta täristävä automatka pikkuteillä nietosten keskellä päivystävän eläinlääkärin luokse teki tehtävänsä ja loppumatkasta Adjaa supisteli jo lupaavasti. Onnellisesti musta poika putkahti maailmaan kuitenkin ihan omatoimisesti ja veli seurasi nopeasti perässä. Lyhyen tovin jälkeen musta tyttö ilmoitti tulostaan. Kolmikon synnyttyä Adja hieman lepäili ja niinpä ajelimme kotiin ja viimeiset pennut sitten syntyivät peräjälkeen pentulaatikkoon. 

Synnytys oli aikamoinen rutistus pienelle neitokaisellemme, mutta Adja keskittyi tehtäväänsä tyynen rauhallisesti ja hoivailee nyt tyytyväisenä "pieniä jättiläisiään".

Vasemmalla parkki tyttö

Vasemmalla veljekset ja oikealla toinen mustista tytöistä

Parkki poika 

Mustat tytöt

Muu lauma seurasi suljettujen ovien takana jännittäväksi käynyttä synnytyssessiota. Pentueen isöäiti Nere oli koko päivän hyvin tietävän ja osaaottavan näköinen. Nalle- eno kuulosteli tapahtumia hämmentyneenä ja Niehku otti muuten vaan ihan rennosti...

Kaikkein uteliain taisi kuitenkin olla Saaga- mettiksemme, joka varasi itselleen oivan tähytyspaikan pysyäkseen ajantasalla illan ja yön tapahtumissa.