PENTUJA SYNTYY NEREANEITOLAAN... marras-joulukuun vaihteessa

 

Niehku (Piiparipojan Aurelia) ja Nalle (Kukkipuun Guorvil) treffailivat syyskuun lopussa onnistuneesti :).

28.10.11 eläinlääkärimme totesi ultraäänellä paljon pieniä koiranalkuja Niehkun masussa. Niitä on siis monta! Koska tulossa on iso pentue käymme vielä lähellä h-hetkeä röntgenkuvassa, jolloin syntymässä olevien pentusten lukumäärä varmistuu ja voimme varautua paremmin synnytystapahtumaan...  Nyt Niehku keskittyy tiineyteen ja tulevien pentusten hoitoon, agilityharkkamme jäävät tauolle.

  

Niehku, Piiparipojan Aurelia ( Piiparipojan Bilo x BH Liehkun Albmi) 

 



Niehku
on nyt  yli 2- vuotias riistaparkki neitokainen. Niehku on energinen tyttö, jonka kanssa harrastan tokoa ja agilityä. Niehku on lupaava harrastuskoira, jolla riittää intoa, toimintakykyä, rohkeutta ja tarmoa. Toistotkaan eivät tuota ongelmia, vaan Niehku tekee töitä korkealla työmoraalilla iloisesti häntä heiluen. Niehkun paimennusvaistot ovat hyvin tallella, lammaspaimennus sujui hyvin ja jossakin vaiheessa ajelemme vielä pohjoiseen poropaimennustestiinkin. Niehkun molemmat vanhemmat on poropaimennustestattu, samoin osa isovanhemmista ja lähisukulaisista.

Keväällä 2011 Helsingissä PLS Katselmuksessa Niehku narttujen NUO PUN 2/19

Niehkun terveystulokset: lonkat A/A, kyynärät 0-0, polvet 0-0 ja silmät terveet. PRA-A tyyppi= terve. Kilpirauhaskokeet norm. ja TGA neg.

 

Nalle, Kukkipuun Guorvil ( Nutukas Gimis x Kukkipuun Varri)

 



Nalle
on 6-vuotias upeaturkkinen hallava herra Hämeestä. Nalle on rauhallinen, tasapainoinen, lunki maalaispoika. Nallea ei kuitenkaan kaupunkilaiselämäkään saa pois tolaltaan: Nalle käyttäytyi tyylikkäästi kanssani Lahdessa, kun kävimme eläinlääkäriä moikkaamassa. Sain tämän hienon tilaisuuden tutustua Nalleen muuallakin kuin omassa kotipihassaan, kun Nallen oma emäntä ei työvuoronsa vuoksi päässyt Nallea kontrolli silmätarkkiin viemään. Nalle on viettänyt poikamieselämää yhdessä Balvan kanssa (Kukkipuun Balva) ja hienosti ovat pojat tulleet juttuun keskenään vaikka ikäeroa on vain vaivaiset 4 kuukautta. Nalle touhuilee mielellään emäntänsä kanssa puutarhahommissa ja lenkkeilee upeissa hämäläismaisemissa. Perheen Muonion mökin nurkilla kyllä porot saavat paimenhaukut Nallelta esiin.

Nalle on luonnetestattu 113p: ( toimintakyky kohtuullinen +1, terävyys pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua +1, puolustushalu haluton -1, taisteluhalu riittämätön -2, hermorakenne hieman rauhaton +1, temperamentti kohtuullisen vilkas +2, kovuus hieman pehmeä +1, luoksepäästävyys avoin, hyväntahtoinen, luoksepäästävä +3,  laukaisukokematon ++ ) 8.5.2010 Hauho Jorma Lankinen ja Pekka Orava

Nallella on näyttelystä serti.

Nallen terveystulokset: lonkat A/A, kyynärät 0-0, polvet 0-0, silmät toistamiseen peilattu terveiksi 22.9.11, PRA A status. Kilpirauhaskokeet norm.

 

Vilkas, energinen Niehku ja rauhallisen tasapainoinen Nalle täydentävät hyvin toisiaan niin luonteensa kuin rakenteensakin puolesta.

 

Kauniita Haaveita ja komeita Nallenpoikia  syntyy n. 1.12.2011 Nereaneidon kenneliin.

 

 



 kuva Marja K

 

Lähemmät tiedustelut Nereaneidon kenneliin joko sähköpostitse tai kilauttamlla iltaisin

[email protected] tai 050-5728948