Pienistä Haaveista on kasvanut isoja Haaveita.......


Haaveiden pentuetapaaminen 22.4.2012 Nereaneitolassa



 Vili ja Barfi

Ne pienet Haaveet, jotka jo täältä omiin koteihinsa lähtivat oikein hyvän kokoisina Haaveina, ovat kasvaneet nyt isoiksi Haaveiksi - ihan kirjaimellisesti. Toki Niehku - emä on kookas narttu ja kun pentueen isänä on muhkealuustoinen ja -turkkinen Nalle ei kai sitä voinut muuta odottaakaan kuin isoja Haaveita!

 Vili, Naava ja Barfi

Joka tapauksessa aurinkoisena sunnuntaina paikalle saapuivat pentueen pojat ja Nalle- isukki. Ainokainen tyttö oli edustamassa Nereaneitolaisia Oulun Katselmuksesssa.

Vauhtia riitti. Poikien koko vaihteli n. 14-17kg kieppeillä. Osa oli vähän kevytrakenteisempia, Niehkun mallisia ja osa aivan selkeästi Nalle-isukin kopioita. Kaikilta löytyy napakkaa luonnetta: rajojen etsintää on omissa kodeissa harrastettu - tiukkojakin keskusteluita on käyty mm purukaluston käytöstä. Hampailta ei ole säästyneet nilkat, keinutuolin jalakset, pihapuut ja pensaat, puruluut - Niehku on periyttänyt jyrsijän ominaisuutensa pennuille!

Haaveet ovat ystävällisiä, avoimia, tasapainoisia, rohkeita ja uteliaita - kuten tämän ikäisten kuuluu ollakin. Koirakavereiden kanssa ovat käyneet telmimässä, kaupunkielämään on osa tutustunut enemmän ja osa rauhallisempaan maalaisympäristöön. Kaksi Haavetta on pentukoulussa - oikein mahtavaa :). Kolmas Haaveista harjoittelee tulevaa paimenrooliaan, jonka puitteissa on jo tutustunut maatilan elämään oikein reippaana poikana- tutuksi ovat tulleet niin traktorit, heinäpaalit kuin lehmätkin. Neljäs Haaveista pitää emäntänsä kiireisenä ja lenkittää häntä upeissa hämäläismaisemissa, välillä kokeillen josko kuitenkin saisi näykkiä lastenlasten nikkoja ... hänellä on "piileviä kykyjä"!
Viides ja ainokainen tyttö -Haave puolestaan sopeuttaa laumaa oman mielensä mukaiseksi - tai ainakin yrittää :). Laumaan kun kuuluu ihmisjäsenten lisäksi kolme paimensukuista vanhaa rouvaa. 



 Niehku ja Mosku

 Niehku, Nalle ja Mosku

Mosku poika on selvästi kehityksessään toisia poikia edellä. Mosku on koko pentueen kookkain tällä hetkellä. Paitsi, että Moskulla on muhkea turkki, niin raajaluusto on aivan mielttömän jyhkeä: aivan Nalle-isukkinsa kaltainen.  Mosku on jo vähän nostellut takakoipeakin lenkillä. Toisten poikien keskittyessä lähinnä keskenään peuhaamiseen pihan viimeisissä lumikasoissa, keskittyi Mosku juoksuleikkeihin vanhempiensa kanssa. Mosku oli selkeästi myös kiinnostunut Niehkun tuoksuista, kun toiset pojat eivät sitä oikeastaan edes noteeranneet. Niinpä Mosku kuvitteli olevansa iso poika ja haaveili myös asemasta heti vanhempiensa jälkeen laumassa seuraavana ... veljille piti vähän isotella!

 Mosku, Niehku ja Nalle


Sydäntenmurskaaja....heart

 Nalle-isukki

Ja pentueen Nalle- isukki on edelleen sydämenvaltaaja :). Todella upea, niin tasapainoisen rauhallinen ja hötkyilemätön. Nalle ei haitannut vaikka villi poikalauma kieppui ympärillä ja yritti välillä karvoissakin roikkua. Kunhan pojat vanhenevat toivon, että heistäkin tulee löytymään tätä samaa rauhallista arvokkuutta!



Nalle ja Niehku kisailivat myös keskenään. Nallen mielestä Niehku varmasti tuoksui ihanalta, kun pari päivää aiemmin oli juoksut alkaneet. Mutta kohteliaasti Nalle jätti Niehkun takaosan rauhaan - "ei ole tärppipäivät", tuumi viisas Nalle nuuskaisun jälkeen.



Ja ne pihan viimeiset lumikasat vetivät puoleensa magneetin lailla....

 Naava, Vili ja Barfi

 Niehku, Vili ja Naava

 Naava, Barfi ja Vili

Väritykset ovat hauskasti säilyneet: pojista kaksi on edellen hyvin tummia hallavia kuten Nallekin ja pari on vaaleita harmaasävyisempiä. Pennuilla on toistaiseksi myös taittokorvia. Ainoastaan Barfilla on molemmat korvat pystyssä. Vilillä on toinen korva pystyssä ja toinen taitossa. Naavalla ja Moskulla on vielä molemmat korvat taitossa - no Niehkun suvustahan löytyy aika läheltäkin taittokorvaisia ( setä, isoäiti...). itse pidän taittokorvista hyvin paljon :).


 Vili, Naava ja vanhemmat



Kukin Haaveista...

  Vili

Vili ( N. Haaveen Onni) on pojista edelleen pienin. Vili on hyvin reipas poika. Koirakavereita löytyy isoja ja pieniä; kaikkien kanssa on Vili tullut hyvin toimeen leikkien merkeissä. Tottelevaisuuden alkeita on harjoiteltu ja luonnetta on siis todettu löytyvän. Päivät kuluvat maatilan isännän kanssa hommaillessa....

 Naava

Naava (N. Haaveen Voitto) on myös reipas pojan alku. Pentukoulussa olisi mukavampi puuhailla kavereiden kanssa ja niinpä oman vuoron odottelut ovat tuskaa pienelle koirapojalle - vinkunaa ja haukahtelua on saldona jollei mitään tapahdu. Rauhoittumista harjoitellaan, mutta nopeasti Naava sitten myös oppii uusia juttuja. Hallussa on jo paljon perustottelevaisuuteen kuuluvia asioita!

 Barfi

Barfi (N.Haaveen Aatos) on pojista edelleen kaikkein vaalein. Hän on rauhallisin?, mutta omaa siis "piileviä kykyjä". Todellisuudessa energiaa löytyy ja emäntänsä käy päivittäin keskusteluita käytöstavoista. Asioita on jo paljon opittukin, mutta kun pitää kokeilla... Onneksi emäntänsä on edellisten koirien kanssa harrastanut tokoa - joten ei keinot ihan heti lopu tämän luonteikkaan pojan kanssa :)

 Mosku

Mosku ( N. Haaveen Aarre) on pojista siis kookkain ja muhkein. Moskun kanssa on paljon puuhailtu ja lenkkeilty maastossa. Moskulla leikittäjiä löytyy kotona ja koirakavereita on naapurustossa - jotkut on hyviä kavereita, joistakin Mosku ei niin paljon välitä. Nyt Mosku on myös pentukoulussa - oikein hienoa :) - siellä vahvistuvat jo opitut taidot ja uusia juttuja tulee myös harjoiteltua.

Niehku, Vili ja Naava




Oulun Katselmuksessa 21.22.4.2012 

Nanouk

 Kuva Taru Vallius

Ja yksi Haave siis puuttui pentutreffeiltä. Nanouk - hän edusti Nereaneitolaisia Olussa paimensukuisten Katselmuksessa.  

 kuva Minna Rinne


Nanouk (N.Haaveen Helinä) oli harmillisesti vain 5 päivää alle 5kk ikäinen eikä näin ollen päässyt kehään arvioitavaksi. Mutta kokemuksena Nanoukille mitä upein juttu. Ympärillä kymmenittäin paimensukuisia kavereita - erinäköisiä, kokoisia, ikäisiä, värisiä, taittokorvaisia, pystykorvaisia, narttuja, uroksia, pentuja... - tämä oli Nanoukille tärkeä juttu. Nanouk on ollut epävarma varsinkin, kun eteen on osunutt oudon näköisiä palttoo päällä kulkevia puudeleita tai muita huonommin luettavissa olevia koiruuksia. Nyt kuitenkin Nanouk oli ollut rento, leikkisä, utelias - aivan ikäisensä lailla käyttäytyvä tyttönen - epävarmuudesta ei ollut tietoakaan. Ja eipä ollut nyt vanhemmista paimensukuisrouvista koostuva lauma tukena..... Junamatkakin Ouluun oli sujunut hienosti.
 
 Kuva Tia Lummi

Kohtasipa Oulussa kaksi Nereaneitoa toisensa: Varma (N.Taikausva) ja Nanouk (N.Haaveen Helinä) 
Tytöillä oli ollut mukavat leikit keskenään. Leikitykseen osallistui myös Minnan toinen koira, Ruuti, Varman laumakaveri.

 kuva Tia Lummi

" vahdi sinä oikeaa puolta, minä katson vasemmalle"

Tytöt ovat kohta samankokoiset :). Varma on nyt 1v3kk ikäinen, säkäkorkeudeltaan n. 44cm,  pieni ja kevytrakenteisempi tyttö. Nanouk, kun on kojoottikokoisen Niehkun jälkeläinen, ei korkeus varmasti jää tuohon medimaksi-rajalle. Nyt painoa tytöllä on 12kg eli varsin sopivasti.


 kuva Minna Rinne

Nanouk on ihan omanvärisensä Haaveiden joukossa - hän on hyvin ruskeavoittoinen - niin kaunis tyttö.



Ja Nereaneidon kennelin virallinen edustaja Katselmuksessa - Varma (N. Taikausva)


 kuva Tia Lummi

Varma käväisi arviossa nuorten narttujen kehässä saaden omannäköisensä arvion, mutta se ei ihan riittänyt loppukehään asti.

" Hyvä tyyppinen, oikeat rungon mittasuhteet. Hieman kevyt pää, kauniit korvat. Raajaluusto saisi olla hieman vahvempi. Hyvin kulmautunut, liikkuu hyvin. Pohjavilla puuttuu selästä, päällyskarva oikeanlaatuista. Ihana luonne. Esitetään todella hyvin." näin tuomari    arvioi Varman.


 kuva Tia Lummi

Varma liikkuu todella kauniisti

 kuva Tia Lummi

Saisinko jo palkan?

 kuva Merja Korhonen


Oli mukava tavata kasvaneet Haaveet - harmillisesti vain itse sovin tapaamisen samaan ajankohtaan Katselmuksen kanssa - eikä Nanouk päässyt tänne mukanaan. Yksinkertaisesti vain unohdin tuon Katselmusajankohdan....

Mutta Haaveet kohtaavat toisensa myöhemmin uudelleen ja silloin yritetään saada Nanouk myös paikalle :)

Kiitos teille kaikille! Ja kiitos Merjalle ja Minnalle / Nanoukille ja Varmalle Oulun edustuksesta ! :)